Sunday, June 8, 2008

ST MicroElectronics placement paper 3

ST MicroElectronics placement paper 3


ST MICROELECTRONICS PLACEMENT PAPER - 3



INTERVIEW

TECHNICAL

C QUESTIONS

Data types, Pointers, Dynamic Memory Allocation, Preprocessor Directive

OS QUESTIONS

Multitasking, Parallel Processing, DMA

VLSI QUESTIONS

Short circuit power dissipation, Static and Dynamic power dissipation

HR Why ST?

Is money reason for carrying to ST

Serving in ST for 3-5 years itself is demanding job security is less …How will you cope up?


Noida is far away and people of the place are of different culture How will u cope up?

Study abroad

What is ur short term specific objective (to reach what destination)

Character and Personality

APTITUDE TEST

OS

Compiling Linking Loading , Disk Scheduling Algorithms Memory Management Algorithms, cpu Scheduling Algorithms ,Computer Networks (CRC)

DIGITAL --Half Adder Karnaugh Map

Microprocessors -- Stack CALL POP instructions

Data Structures -- Sorting

1.which of the following no. can be represented w/o any error using IEEE format (64 bits-1 bit sign bit,exponent 7,mantissa 56)

a)2 b).4 c).5d)none



2.CRC polynomial is given. Message is given. Find the message to be transmitted.

3. what r the gates used in half adder.

4. simplify a Boolean eqn.(Karnaugh map is used to solve)

5. which of the devices can be used as latch?

a.JK F/F

b.SR latch

c.Data F/F

d.T F/F.

6.the probability of the message coming out of a source is ½,1/4,1/8,1/8.what is the information content in the message?

a.6/5

b.7/4

c.1

d.none

7.how many page faults r reqd. for swapping given pages using LRU algo. For a frame size of 3.

8.the time of exec. Of 4 processes P1-P4 r given.using Round robin(1 sec) method find the time taken for P4 to finish?

9.main()

{fork();fork();fork()}

How many processes are created?



10.a.while(;;)

{b.while(;;)

{sleep();}

which of the following is true?

execution time of a is more than b

execution time of b is more than a

similarly 2 more options r given.



11. mov sp, addr

call addr

pop sp

what is the value stored in sp and hl?

There were 10 1 mark q’s which includes linking & compiling & all r based on OS only.

The above r 2 marks & 5 marks Q’s.

10*1,5*2,5*5=50 marks for aps.

16. Y catches 5 times more fishes than X. If total number of fishes caught by X and Y is 48, then number of fishes caught by X?

Ans: 8

17. Y catches 5 times more fishes than X. If total number of fishes caught by X and Y is 42, then number of fishes caught by X?

Ans: 7

18. If a train covers 600m in 0.5 seconds, how long it will cover in 10 seconds?

Ans: 3000m = 3km

19. The girl's age is twice that of boy, if the boy is four years old. After four years the age

of the girl is

Ans: 12 years

20. Sister's age is twice than that of the brother. If the brother's age is six, what is the sister's age after two years?

Ans: 14 Yrs.

21. Two lemons cost 10 cents. Then one and a half dozen cost

Ans: 90 cents

22. A clock is late by 1 minute 27 seconds in a month. Then how much will it be late in 1 day?

Ans: 2.9 seconds

23. Which of the following figures together will make a triangle?

Ans: a,b,c,d

24. Make a square by drawing only one line

Ans: line 2-5, square 2-3-4-5-2

25. Which of the following is the odd one? crew, constellation, companion, league, participants.

Ans: companion

26. Opposite of Remote?

(a) Far (b) Near (c) Huge (d) Village

27. Statement A: All great men are ridiculous;

Statement B: I am ridiculous ;

Inference : I am a great man;

(a) True (b) False (c) Not clear

28. Statement: Normal children are active;

Inference: All children are active;

(a) True (b) False (c) Uncertain

29. Next number in the series 1, 1/2, 1/4, 1/8 ?

Ans: 1/16

30. In 6 seconds a light flashes once. In one hour how many times it will flash?

Ans: 601 times

31. At 20% discount, a cycle is sold at a selling price of 2500 Rs. What is the actual price?

Ans: Rs. 3125

32. Statement A: A & B have same age;

Statement B: B is younger than C;

Inference : A is younger than C;

(a) True (b) False (c) Uncertain



33. All chickens lay eggs (True/False)

Ans: False

34. A invests $12000, B invests $8000, C invests $6000 and they got a profit of $1200. How much share A got more than B and C?

Ans: 2/13 and 3/13

No comments: