Showing posts with label Axes. Show all posts
Showing posts with label Axes. Show all posts

Sunday, June 8, 2008

Axes Profile

Axes Profile

Axes Company Profile



Since 1990, Axes Technologies,a Global Telecom Solutions Provider with headquarters in Dallas, Texashas provided mission critical, telecom solutions to leading Telecomequipment manufacturers, carriers, and service providers. With itsoff-shore R&D manufacturing, and delivery model and its highlyskilled & experienced Telecom team, Axes has established itself as one of the global leaders among offshore Telecom solutions providers.



Axes has 160,000 sq. ft. of world class infrastructure in its development centers at Bangalore and Chennai, India. Over 600 Telecom Engineerswith specialized telecom skills are housed in these state-of-the-artbuildings equipped with modern amenities. Buildings in India areconnected to customer sites through high-speed data communication linksas well.



Axes had made Dallas 100 Company for three years in a row – 1998, 1999 and 2000 and a high percentage of repeat business. Axes have Awards for zero defect loads from its customers. Axes is a ISO 9001 certified



For more information about this company visit their home site at www.axestech.com

Axes Placement Paper 2

Axes Placement Paper 2

Question Paper

1. What is the max. decimal number that can be accomodated in a byte.

a) 128

b) 256

c) 255

d) 512

Ans: (c)

2. Conditional results after execution of an instruction in a micro processor is stored in

a) register

b) accumulator

c) flag register

d) flag register part of PSW(Program Status Word)

Ans: (d)

3. Frequency at which VOICE is sampled is

a) 4 Khz

b) 8 Khz

c) 16 Khz

d) 64 Khz

Ans: (a)

4. Line of Sight is

a) Straight Line

b) Parabolic

c) Tx & Rx should be visible to each other

d) none

Ans: (c)

5. Purpose of PC(Program Counter) in a MicroProcessor is

a) To store address of TOS(Top Of Stack)

b) To store address of next instruction to be executed.

c) count the number of instructions.

d) to store base address of the stack.

Ans: (b)

6. What action is taken when the processor under execution is interrupted by a non-maskable interrupt?

a) Processor serves the interrupt request after completing the execution of the current

instruction.

b) Processor serves the interupt request after completing the current task.

c) Processor serves the interupt request immediately.

d) Processor serving the interrupt request depends upon the priority of the current task under

execution.

Ans: (a)

7. The status of the Kernel is

a) task

b) process

c) not defined.

d) none of the above.

Ans: (b)

8. What is the nominal voltage required in subscriber loop connected to local exchange?

a) +48 volts

b) -48 volts

c) 230 volts

d) 110 volts

9. To send a data packet using datagram , connection will be established

a) before data transmission.

b) connection is not established before data transmission.

c) no connection is required.

d) none of the above.

Ans: (c)

10. Word allignment is

a) alligning the address to the next word boundary of the machine.

b) alligning to even boundary.

c) alligning to word boundary.

d) none of the above.

Ans: (a)

11. When a 'C' function call is made, the order in which parameters passed to the function are pushed into the

stack is

a) left to right

b) right to left

c) bigger variables are moved first than the smaller variales.

d) smaller variables are moved first than the bigger ones.

e) none of the above.

Ans: (b)

12. What is the type of signalling used between two exchanges?

a) inband

b) common channel signalling

c) any of the above

d) none of the above.

Ans: (a)

13. Buffering is

a) the process of temporarily storing the data to allow for small variation in device speeds

b) a method to reduce cross talks

c) storage of data within transmitting medium until the receiver is ready to receive.

d) a method to reduce routing overhead.

Ans: (a)

14. A protocol is a set of rules governing a time sequence of events that must take place between

a) peers

b) non-peers

c) allocated on stack

d) assigned to registers.

15. Memory allocation of variables declared in a program is

a) allocated in RAM.

b) allocated in ROM.

c) allocated on stack.

d) assigned to registers.

Ans: (c)

16. A software that allows a personal computer to pretend as a computer terminal is

a) terminal adapter

b) bulletin board

c) modem

d) terminal emulation

Ans: (d)

17. Find the output of the following program

int *p,*q;

p=(int *)1000;

q=(int *)2000;

printf("%d",(q-p));

Ans: 500

18. What does the statement int(*x[])() indicate?

19. Which addressing mode is used in the following statements:

(a) MVI B,55

(b) MOV B,A

(c) MOV M,A

Ans. (a) Immediate addressing mode.

(b) Register Addressing Mode

(c) Direct addressing mode

20. How are parameters passed to the main function?

21. What does the file stdio.h contain?

a) functin definition

b) function decleration

c) both func. defn & func. decleration.

22. sscanf is used for ?

23. Memory. Management in Operating Systems is done by

a) Memory Management Unit

b) Memory management software of the Operating System

c) Kernel

Ans: (b)

24. What does the statement strcat(S2,S1) do?

25. TCP(Transmission Control Protocol) is Connection Oriented and used in ______________ layer?

26. IP(Internet Protocol) is connectionless and used in _________________ layer?

27. For LAN Netwrok layer is not required. Why?

28. What is done for a Push opertion? Ans: SP is decremented and then the value is stored.

29. Describe the following structures asLIFO/FILO/FIFO/LILO

(a) Stack

(b) Queue

questions on like the following were asked in tech test & interview

In Communications PCM, Quantization, how to solve quantization error, why is modulation required,

Companding? In computer networks they asked about PING, ICMP, TCP,UDP.

In Microprocessor, mainly 8086, in detail with programming, and find the error in the program, or the

amount of memory allocated. Instruction Queue of 8086, memory size required to store 8bit * 8bit

multiplication. Expect grilling in C programming during interview Even C++

Axes Placement Paper 1

Axes Placement Paper 1

Axes Paper - 1


1. A 2MB PCM(pulse code modulation) has

a) 32 channels
b) 30 voice channels & 1 signaling channel.
c) 31 voice channels & 1 signaling channel.
d) 32 channels out of which 30 voice channels, 1 signaling channel, & 1 Synchronization channel.
Ans: (c)
2. Time taken for 1 satellite hop in voice communication is

a) 1/2 second
b) 1 seconds
c) 4 seconds
d) 2 seconds
Ans: (a)
3. Max number of satellite hops allowed in voice communication is :

a) only one
b) more than one
c) two hops
d) four hops
Ans: (c)
4. What is the max. decimal number that can be accommodated in a byte.

a) 128
b) 256
c) 255
d) 512
Ans: (c)



5. Conditional results after execution of an instruction in a micro processor is stored in

a) register
b) accumulator
c) flag register
d) flag register part of PSW(Program Status Word)
Ans: (d)
6. Frequency at which VOICE is sampled is

a) 4 Khz
b) 8 Khz
c) 16 Khz
d) 64 Khz
Ans: (a)
7. Line of Sight is

a) Straight Line
b) Parabolic
c) Tx & Rx should be visible to each other
d) none
Ans: (c)
8. Purpose of PC(Program Counter) in a Microprocessor is

a) To store address of TOS(Top Of Stack)
b) To store address of next instruction to be executed.
c) count the number of instructions.
d) to store base address of the stack.
Ans: (b)
9. What action is taken when the processor under execution is interrupted by a non-maskable
interrupt?

a) Processor serves the interrupt request after completing the execution of the current instruction.
b) Processor serves the interrupt request after completing the current task.
c) Processor serves the interrupt request immediately.
d) Processor serving the interrupt request depends upon the priority of the current task under
execution.
Ans: (a)



10. The status of the Kernel is

a) task
b) process
c) not defined.
d) none of the above.
Ans: (b)
11 What is the nominal voltage required in subscriber loop connected to local exchange?

a) +48 volts
b) -48 volts
c) 230 volts
d) 110 volts
12. To send a data packet using datagram , connection will be established

a) before data transmission.
b) connection is not established before data transmission.
c) no connection is required.
d) none of the above.
Ans: (c)

13. Word alignment is

a) aligning the address to the next word boundary of the machine.
b) aligning to even boundary.
c) aligning to word boundary.
d) none of the above.
Ans: (a)
14. When a 'C' function call is made, the order in which parameters passed to the function are
pushed into the stack is

a) left to right
b) right to left
c) bigger variables are moved first than the smaller variables.
d) smaller variables are moved first than the bigger ones.
e) none of the above.
Ans: (b)


15. What is the type of signaling used between two exchanges?

a) inband
b) common channel signaling
c) any of the above
d) none of the above.
Ans: (a)
16. Buffering is

a) the process of temporarily storing the data to allow for small variation in device speeds
b) a method to reduce cross talks
c) storage of data within transmitting medium until the receiver is ready to receive.
d) a method to reduce routing overhead.
Ans: (a)
17. A protocol is a set of rules governing a time sequence of events that must take place between

a) peers
b) non-peers
c) allocated on stack
d) assigned to registers.

18. Memory allocation of variables declared in a program is

a) allocated in RAM.
b) allocated in ROM.
c) allocated on stack.
d) assigned to registers.
Ans: (c)

19. A software that allows a personal computer to pretend as a computer terminal is

a) terminal adapter
b) bulletin board
c) modem
d) terminal emulation
Ans: (d)


The following questions (Q20-Q33) are of a slightly different pattern than those above and may
also be asked:

20. Find the output of the following program
int *p,*q;
p=(int *)1000;
q=(int *)2000;
printf("%d",(q-p));
Ans: 500

21. What does the statement int(*x[])() indicate?

22. Which addressing mode is used in the following statements:
(a) MVI B,55
(b) MOV B,A
(c) MOV M,A
Ans:
(a) Immediate addressing mode.
(b) Register Addressing Mode
(c) Direct addressing mode

23. RS-232C standard is used in _____________.
Ans. Serial I/O

24. How are parameters passed to the main function?

25. What does the file stdio.h contain?

a) function definition
b) function declaration
c) both func. defn & func. declaration.

26. sscanf() is used for ?

Axes pattern

Axes pattern


1. Written test (Aptitude),
2. Technical test (Microprocessor, Data
communications, Operating systems, C, C++),
3. Technical Interview (related to C, Data
Communication, Microprocessor),
4. Group discussion ( Topic : How to develop India ?
The group can choose specific areas such as Education,
Poverty, IT, etc),
5. HR interview (related to personal details).

Axes 2006 Placement Paper

Axes 2006 Placement Paper

1. What is the nominal voltage required in subscriber loop connected to local exchange?

a) +48 volts

b) -48 volts

c) 230 volts

d) 110 volts



2. To send a data packet using datagram , connection will be established

a) before data transmission.

b) connection is not established before data transmission.

c) no connection is required.

d) none of the above.

Ans: (c)



3. Word allignment is

a) alligning the address to the next word boundary of the machine.

b) alligning to even boundary.

c) alligning to word boundary.

d) none of the above.

Ans: (a)



4. When a 'C' function call is made, the order in which parameters passed to the function are pushed into the



stack is

a) left to right

b) right to left

c) bigger variables are moved first than the smaller variales.

d) smaller variables are moved first than the bigger ones.

e) none of the above.

Ans: (b)



5. What is the type of signalling used between two exchanges?

a) inband

b) common channel signalling

c) any of the above

d) none of the above.

Ans: (a)



6. Buffering is

a) the process of temporarily storing the data to allow for small variation in device speeds

b) a method to reduce cross talks

c) storage of data within transmitting medium until the receiver is ready to receive.

d) a method to reduce routing overhead.

Ans: (a)



7. A protocol is a set of rules governing a time sequence of events that must take place between

a) peers

b) non-peers

c) allocated on stack

d) assigned to registers.



8. Memory allocation of variables declared in a program is

a) allocated in RAM.

b) allocated in ROM.

c) allocated on stack.

d) assigned to registers.

Ans: (c)



9. What is the type of signaling used between two exchanges?

a) inband

b) common channel signaling

c) any of the above

d) none of the above.

Ans: (a)



1016. Buffering is

a) the process of temporarily storing the data to allow for small variation in device speeds

b) a method to reduce cross talks

c) storage of data within transmitting medium until the receiver is ready to receive.

d) a method to reduce routing overhead.

Ans: (a)



11. A protocol is a set of rules governing a time sequence of events that must take place between

a) peers

b) non-peers

c) allocated on stack

d) assigned to registers.



12. Memory allocation of variables declared in a program is

a) allocated in RAM.

b) allocated in ROM.

c) allocated on stack.

d) assigned to registers.

Ans: (c)



13. A software that allows a personal computer to pretend as a computer terminal is

a) terminal adapter

b) bulletin board

c) modem

d) terminal emulation

Ans: (d)



14. What does the statement strcat(S2,S1) do?

15. TCP(Transmission Control Protocol) is Connection Oriented and used in layer?

16. IP(Internet Protocol) is connectionless and used in layer?

17. For LAN Netwrok layer is not required. Why?

18. What is done for a Push opertion? Ans: SP is decremented and then the value is stored.