Showing posts with label de shaw. Show all posts
Showing posts with label de shaw. Show all posts

Friday, June 6, 2008

Technical

Technical

1. typedef struct{
char *;
nodeptr next;
} * nodeptr;
what does nodeptr stand for?

2. supposing thaty each integer occupies 4 bytes and each charactrer
1 byte , what is the output of the following programme?

#include
main()
{
int a ={ 1,2,3,4,5,6,7};
char c = {' a','x','h','o','k'};
printf("%dt %d ", (&a[3]-&a[0]),(&c[3]-&c[0]));
}
ans : 3 3

3. what is the output of the program?

#include
main()
{
struct s1 {int i; };
struct s2 {int i; };
struct s1 st1;
struct s2 st2;
st1.i =5;
st2 = st1;
printf(" %d " , st2.i);
}

Ans: nothing (error)
expl: diff struct variables should not assigned using "=" operator.

4.what is the output of the program?

#include
main()
{
int i,j;
int mat[3][3] ={1,2,3,4,5,6,7,8,9};
for (i=2;i>=0;i--)
for ( j=2;j>=0;j--)
printf("%d" , *(*(mat+j)+i));
}

ans : 9 6 3 8 5 2 7 4 1

5.
fun(n);
}
int fun( int n)
{
int i;
for(i=0;i<=n;i++)
fun(n-i);
printf(" well done");

}
howmany times is the printf statement executed for n=10?

Ans: zero
expl: Befire reaching to printf statement it will goes to infinite loop.

6.what is the output of the program?
main()
{
struct emp{
char emp;
int empno;
float sal;
};
struct emp member = { "TIGER"};
printf(" %d %f", member.empno,member.sal);

Ans: error. In struct variable emp, we have to give array size.
If array size given
ans is 0, 0.00

7. output of the program?

# define infiniteloop while(1)
main()
{
infiniteloop;
printf("DONE");
}

Ans: none
expl: infiniteloop in main ends with ";" . so loop will not reach end;
and the DONE also will not print.

8. output of the program?
main()
{
int a=2, b=3;
printf(" %d ", a+++b);
}

Ans:5
expl: here it evaluates as a++ + b.

9. output of the program?

#define prn(a) printf("%d",a)
#define print(a,b,c) prn(a), prn(b), prn(c)
#define max(a,b) (a
main()
{
int x=1, y=2;
print(max(x++,y),x,y);
print(max(x++,y),x,y);
}

Ans: 3 4 2

10. which of the following is the correct declaration for the function main() ?

Ans: main( int , char *)


11. if ptr is defined as

int *ptr[100];
which of the following correctly allocates memory for ptr?

Ans: ptr = (int *)(malloc(100* sizeof(int));

Deshaw 2006 pattern

Deshaw 2006 pattern

The interview is based mainly on C.The panel may ask you to solve some new questions in front of them.Your C fundamentals should be very strong and expect some real tough stuff from the panel.

The paper is technical based - with a major emphasis on C.At the moment we are providing you with a few questions so that you have an idea of the paper and know what to expect.

Written Test :

The paper is technical based - with a major emphasis on C.At the moment we are providing you with a few questions so that you have an idea of the paper and know what to expect.

Interview :

The interview is based mainly on C. The panel may ask you to solve some new questions in front of them. Your C fundamentals should be very strong and expect some real tough stuff from the panel.

Profile

Profile


In July 1988, a small investment partnership called D. E. Shaw & Co., L.P. was organized with an initial capitalization of US $28 million and an ambitious plan for the application of quantitative and computational techniques to various aspects of the securities business. Today, the D. E. Shaw group of companies has approximately $1.2 billion in aggregate capital, and has earned an international reputation for financial innovation and technological leadership.

For the first several years of its existence, D. E. Shaw & Co. used its technical expertise solely to trade for its own account, establishing a quiet reputation within the quantitative financial community while remaining nearly invisible to the world at large. In 1992, however, the firm made a strategic decision to expand its focus and presence, launching a new business unit to apply quantitative and computational techniques in support of the provision of financial services to outside customers. A third line of activity was added in 1994, when the company began to fund (and, in some cases, organize) early- and intermediate-stage technology-oriented business ventures.

The firm was founded in 1988 by David E. Shaw, who continues to serve as chairman and chief executive officer of D. E. Shaw & Co., Inc. The author of 63 scholarly publications, Dr. Shaw received his Ph.D. from Stanford University in 1980 and served on the faculty of the Department of Computer Science at Columbia University before joining Morgan Stanley & Co. in 1986 as its vice president in charge of automated analytical trading technology. Earlier, he founded and served as president and CEO of Stanford Systems Corporation, a computer systems firm based in California's Silicon Valley.

The Indian arm of the company is based in Hyderabad. The company's pay package is comparable to the best in the industry.
For more information about this company visit their home site at www.deshaw.com