PASSAGE H:In the totalitariturican days,the words have very much
devalued.In the present day,they are becoming domestic that is the words will
be much more devalued. In that days, the words will be very much
effected in political area.but at present,the words came very cheap .We can
say they come free at cost.
Answer questions 32-34 based on passage H
32.Totalitarian society words are devalued.
Ans.False
33. Totalitarians will have to come much about words
Ans.True
34. The art totalitatian society the words are used for the political
speeches.
Ans. False
PASSAGE I:There should be copyright for all arts. The reele has came
that all the arts has come under one copy right society,they were use the
money that come from the arts for the developments . There may be a lot
of money will come from the Tagore works. We have to ask the benifiters
from Tagore work to help for the development of his works.
Answer questions 35-39 based on passage I
35. Tagore works are came under this copy right rule.
Ans. False
36. People are free to go to the public because of the copy right rule.
Ans.Can't say
38. People gives to theater and collect the money for development.
Ans.Can't say
39. We have ask the Tagore resedents to help for the developments of art.
Ans.Can't say
PYSCHOMETERIC TEST
You don't need to fret much about this test. This test consists of 150
questions and is just a pyshcology test which should be answered confidently
anddoesn't require any preparation.One must try being consistent while
answering as the same questions are repeatedly asked in different forms.
Also one must answer all questions.Questions are of yes,no or can't say kind.
1. Will you be interested in social activities.
2. While going upstairs do you move two steps at a time.
3. Can you make friends with people of the same sex or with opposite
sex also
4. Your friends consider you as a leader in your group
5. People think that your'e serious minded.
6. There are times you feel dull without any reason.
7. You host several parties
8. When relatives come to your house do you entertain them.
9. You can work for long hours without tireness.
10. In your company you want to lead the organisation.
HCL Sample Paper
Sample Test Paper
1. Which of the following involves context switch,
(a) system call
(b) priviliged instruction
(c) floating poitnt exception
(d) all the above
(e) none of the above
Ans: (a)
2. In OST, terminal emulation is done in
(a) sessions layer
(b) application layer
(c) presentation layer
(d) transport layer
Ans: (b)
3. For a 25MHz processor , what is the time taken by the instruction which needs 3 clock cycles,
(a)120 nano secs
(b)120 micro secs
(c)75 nano secs
(d)75 micro secs
4. For 1 MB memory, the number of address lines required,
(a)11
(b)16
(c)22
(d) 24
Ans. (b)
5. Semaphore is used for
(a) synchronization
(b) dead-lock avoidence
(c) box
(d) none
Ans. (a)
6. Which holds true for the following statement
class c: public A, public B
a) 2 member in class A, B should not have same name
b) 2 member in class A, C should not have same name
c) both
d) none
Ans. (a)
7. Question related to java
8. OLE is used in
a) inter connection in unix
b) interconnection in WINDOWS
c) interconnection in WINDOWS NT
9. Convert a given HEX number to OCTAL
10. Macros and function are related in what aspect?
(a)recursion
(b)varying no of arguments
(c)hypochecking
(d)type declaration
11.Preproconia.. does not do which one of the following
(a) macro
(b) conditional compliclation
(c) in type checking
(d) including load file
Ans. (c)
12. Piggy backing is a technique for
a) Flow control
b) Sequence
c) Acknowledgement
d) retransmition
Ans. (c)
13. In signed magnitude notation what is the minimum value that can be represented with 8 bits
(a) -128
(b) -255
(c) -127
(d) 0
14. There is an employer table with key fields as employer number data
in every n'th row are needed for a simple following queries will get required results.
(a) select A employee number from employee A , where exists from employee B where A employee no. = B
employee having (count(*) mod n)=0
(b) select employee number from employe A, employe B where A employe number=B employ number
group by employee number having(count(*) mod n=0 )
(c) both (a) &a
No comments:
Post a Comment